Nalazite se
  • Lifestyle
  • Igre za PlayStation 5 već se rade
Članak
Objavljeno: 30.01.2019. 09:34

Daniel Ahmad 

Igre za PlayStation 5 već se rade

Poznati analitičar uvjeren je da Sony većinu svojih resursa prebacuje na novu konzolu.

Igre za PlayStation 5 već se rade

Prema brojnim glasinama i procurjelim informacijama Sony se polako zahuktava na izradi nove PS5 konzole pod radnim imenom Gonzalo za koju AMD već radi novi APU procesor s Navi grafikom, a to sada potkrepljuje i poznati analitičar gaming industrije Daniel Ahmad iz tvrtke Niko Partners. On tvrdi da je PS5 već u glavnom fokusu Sonyevih 1P (first party) developerskih studija, što znači da su već započeli raditi igre za novu konzolu, iako će prava proizvodnja započeti tek u drugoj polovici 2019. godine.

To ne znači da će Sony prestati izrađivati igre za PS4, pa možemo očekivati još puno novih naslova za postojeću konzolu, posebice stoga što je PS3 "trajao" više od 7 godina, dok se PS4 nalazi tek u svojoj petoj. Pored toga za očekivati je da će brojni novi naslovi biti "cross-platformski", što znači da će biti dostupni za PS4 i PS5, a prve ekskluzive za PS5 vjerojatno neće biti objavljene sve dok se službeno ne objavi proizvodnja i izlazak konzole iduće generacije.   

Prema izvorima "insidera" iz nekih tvrtki proizvođača igara, PS5 developerski kitovi već su u prosincu prošle godine stigli u Sonyeve 1P studije, što znači da se na igrama već ozbiljno radi, iako se ne spominju nikakvi konkretni naslovi. U svojim komentarima ove vijesti možete nam reći koje igre iz poznatih franšiza očekujete kao PS5 ekskluzive.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->