Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.09.2018. 16:29

HT 

Svim Hrvatima minimalno 20 Mbita u sekundi

Hrvatski Telekom će u idućih godinu dana osigurati svima Internet brzine od minimalno 20 Mbit/s do 1 GBits/s.

Svim Hrvatima minimalno 20 Mbita u sekundi

Na konferenciji za medije u Splitu uprava Hrvatskog Telekoma predstavila je u planove ulaganja u mrežnu infrastrukturu i razvoja novih inovativnih telekomunikacijskih i ICT usluga u narednom periodu poslovanja kompanije. HT je rekao kako kontinuirano povećava svoja ulaganja, pa je tako realizacija kapitalnih ulaganja na polugodištu ove godine povećana za  8,3 posto u odnosu na prvo polugodište  2017. i iznosi ukupno 822 milijuna kuna.

„Hrvatski Telekom ulaže u najnoviju tehnologiju i modernizaciju infrastrukture 25 posto svojih prihoda svake godine, što je iznad prosjeka industrije na europskoj razini. Ulažemo u novu mobilnu mrežu budućnosti, razvijamo inovativne proizvode i podižemo kvalitetu usluge za privatne i poslovne korisnike, no uz to istražujemo nova područja rasta koja će obogatiti život korisnika u budućnosti. U idućih godinu dana osigurat ćemo svim korisnicima u Republici Hrvatskoj mogućnost pristupa Internet brzinama od minimalno 20 Mbit/s do 1 GBits/s“, poručio je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

Prema tvrdnji HT-a, nova infrastruktura fiksne i mobilne mreže omogućit će najkvalitetnije internetske usluge u svim dijelovima Hrvatske po pristupačnim cijenama za svako hrvatsko kućanstvo.

HT je istakao tri stavke koje su mu trenutno u glavnom fokusu:

• Najveći projekt nove mobilne mreže  budućnosti u regiji, čija je vrijednost ulaganja viša od 1 milijarde kuna, omogućit će trostruko povećanje kapaciteta mreže i preduvjete za dolazak 5G tehnologije.

• Usklađivanjem regulacije naknade za pravo puta s najrazvijenijim EU članicama, kroz četiri godine HT bi uložio i do 1,4 milijardi kuna u optiku te time osigurao za ukupno 760.000 kućanstava minimalne brzine od 100 Mbit/s.

• Nova M1 ponuda privatnim korisnicima nudi brzine od minimalno 20 Mbit/s za 149 kn/mj, dok će nova M1 Business s mjesečnim poticajima za uporabu digitalnih alata funkcionirati kao platforma za digitalizaciju malih i srednjih poduzeća.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->