Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.07.2011. 07:38

Sony Ericsson 

Tsunami smanjio dobit Sony Ericssona

Sony Ericsson je u drugom tromjesečju ove godine ostvario 50 milijuna eura čistog gubitka, jer je na poslovanje tvrtke značajno utjecao potres.

Sony Ericsson u problemima zbog tsunamija

Sony Ericsson je u drugom tromjesečju ove godine ostvario 50 milijuna eura čistog gubitka, jer je na poslovanje tvrtke značajno utjecao potres.

U istom razdoblju prošle godine švedsko-japanski proizvođač ostvario 12 milijuna eura dobiti, objavili su na internetskoj stranici. Sony Ericsson je u drugom tromjesečju prodao 7,6 milijuna mobilnih telefona, što je 31 posto manje nego u istom razdoblju lani.

 U Sony Ericssonu ocjenjuju da su zbog potresa i tsunamija prodali oko 1,5 milijuna telefona manje 

Niža je bila i prosječna prodajna cijena, koja je iznosila 156 eura tj. tri posto manje nego u drugom tromjesečju prošle godine. Proizvođač mobilnih telefona je od travnja do lipnja zabilježio 37 milijuna eura gubitka iz poslovanja, dok je gubitak prije oporezivanja iznosio 42 milijuna eura.

Tvrtka je zabilježila prihod od prodaje od 1,19 milijardi eura, što je 32 posto manje nego u istom razdoblju lani. U Sony Ericssonu ocjenjuju da su zbog potresa i tsunamija te njihovih utjecaja na isporuku prodali oko 1,5 milijuna telefona manje. I dalje je najveći prihod bilježe od prodaje pametnih telefona – više od 70 posto, stoji u izvješću za javnost.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->