Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.07.2011. 09:25

Nizozemski proizvođač se širi na istok

Philips jača položaj na kineskom tržištu

Nizozemski proizvođač elektronike Royal Philips Electronics je sklopio ugovor o preuzimanju kineskog proizvođača kućanskih aparata Povos Electric Appliance.

Philips jača položaj na kineskom tržištu

Nije baš da je samo nebo granica, ali Philips se širi na istok

Financijski detalji ugovora ostaju tajni, a preuzimanje će biti zaključeno u zadnjem tromjesečju ove godine, objavio je Philips u izvješću za medije.

Philips je ove godine već najavio preuzimanje indijskog proizvođača kućanskih aparata Preethi, a kupovinama iskazuje svoju predanost brzo rastućim tržištima, navode u tvrtki. Povos zapošljava oko 1800 ljudi.

“Objedinjavanjem razvoja, dizajna i proizvodnih kapaciteta Povosa s našom jakom robnom markom i distribucijskom mrežom možemo ubrzati rast na dinamičnom tržištu kućanskih aparata u Kini i po cijeloj Aziji,” dodaju iz Philipsa.

Povos je u zadnje tri godine brzo rastao te dobio velik dio tržišta kućanskih aparata u Kini, ocijenio je predsjednik kineske tvrtke Liu Jianguo. “Zajedničko korištenje snage dviju tvrtki predstavlja prednost kako za naše stranke tako i za zaposlenike,” dodao je.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam