Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.08.2018. 12:17

GlobalFoundries 

Glavni dobavljač više neće raditi nove procesore za AMD 

Kažu da im je proizvodnja postala preskupa da bi mogli držati korak sa Samsungom i TSMC-om.  

Glavni dobavljač više neće raditi nove procesore za AMD

Tvrtka GlobalFoundries, koja proizvodi AMD-ove trenutne Ryzen i Radeon čipove, iznenadno je objavila da će prestati s izradom iduće generacije 7-nanometarskih procesora. Pored toga kažu da su odbacili planove o razvoju buduće 5-nanometarske i 3-nanometarske tehnologije, jer, kako kažu, "više ne žele trošiti milijarde dolara za izradu novih pogona kako bi mogli držati korak s glavnim konkurentima, Samsungom i TSMC-om. Umjesto toga, GlobalFoundries će ostati na trenutnoj generaciji 12 i 14-nanometarske tehnologije te će proširiti ponudu unutar te tehnologije.

Fanovi AMD-a se ne trebaju brinuti oko ovoga jer je AMD već potvrdio da će buduće 7-nanometartske proizvode koji uključuju Zen 2 CPU-e i Navi GPU-e raditi u suradnji s TSMC-om. Ti proizvodi bi AMD-u trebali omogućiti da bar ostane konkurentan Intelu i premosti svoje 10-nanometarske čipove.

AMD-ova šefica Lisa Su izjavila je da će tvornica Malta u kojoj GlobalFoundries izrađuje 14 i 12-nanometarske čipove i dalje proizvoditi većinu postojećih AMD-ovih procesora.  

Vezani sadržaji
Ključne riječi AMD procesori Globalfoundries Ryzen
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam