Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.06.2012. 10:39

Teška vremena 

RIM kasni s BlackBerryem 10 i daje 5.000 otkaza

Za kanadsku tvrtku stigla su najteža vremena u njihovoj povijesti.

RIM kasni s BlackBerryem 10 i daje 5.000 otkaza

Tvrtka Research in Motion (RIM), poznata po BlackBerry uređajima, nalazi se u doista teškoj situaciji. Kao što smo nedavno pisali, velika je mogućnost da se raspadne na nekoliko cjelina koje će se pokušati prodati zainteresiranim kupcima, sve s ciljem da ne dožive bankrot i potpuno nestanu sa scene.

Tvrtka je početkom lipnja objavila izvještaj o 514 milijuna dolara gubitka tijekom tri mjeseca poslovanja, a prošle godine je za usporedbu u istom razdoblju ostvarila 695 milijuna dolara profita.

Rezultati su nadmašili i najcrnje prognoze analitičara, a dodatne brige RIM-u stvara i kašnjenje novog BlackBerrya 10 u koji se ulaže puno nade i za koji RIM vjeruje kako bi ih mogao izvući iz ponora u kojem su se našli.

Najnovija informacija kaže da BlackBerry 10 neće izaći krajem ove godine kako je objavljeno nakon prve odgode (trebao je izaći u ožujku 2012.), već je izlazak otkazan za 2013. godinu.

Pad dionice od 70 % tijekom posljednjih godinu dana i očajne prodaje tableta stvorile su dodatne probleme RIM-u, pa je prisiljen na nova otpuštanja 5.000 zaposlenika, čime namjerava kupiti još malo vremena prije totalnog kraha ili prodaje nekoj zainteresiranoj kompaniji, među kojima se u zadnje vrijeme najčešće spominju Facebook i Amazon. 

Analitičari ne vide mogućnost bilo kakvog oporavka tijekom sljedećih nekoliko kvartala, te predviđaju dodatna otpuštanja zaposlenika

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->