Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.01.2012. 10:52

RIM 

Thorsten Heins: Smjena na vrhu RIM-a

Proizvođač Blackberrya smijenio Jima Balsilliea i Mikea Lazardisa s vodstva tvrtke.

Thorsten Heins: Smjena na vrhu RIM-a

Nakon dvadeset godina upravljanja tvrtkom Research in Motion (RIM), Jim Balsillie i Mike Lazardis više ne vode ovu tvrtku poznatu po proizvodnji BlackBerry pametnih telefona i tableta.
Umjesto ovog dvojca, na poziciju izvršnog direktora je postavljen dosadašnji šef financija Thorsten Heins, koji je prije četiri godine prešao u RIM iz Siemensa, a predsjednicom tvrtke je imenovana Barbara Stymiest.
Mike Lazardis, koji je prije dvadeset godina osnovao RIM postat će njezin pomoćnik, dok Balsillie ostaje u upravnom odboru tvrtke i privremeno će obavljati poslove direktora marketinga.
Prema prvim informacijama, niti jedan od njih dvojice nema namjeru napustiti tvrtku, niti prodati svoje udjele u njoj, koji iznose oko 5%.
Ova smjena na vrhu rezultat je velikog pritiska dioničara RIM-a, među kojima su najveći Northwest & Ethical Investment i Jaguar Financial, koji su do sada već preporučivali da se tvrtka zbog velikog pada na tržištu proda.
Stoga je ovaj potez možda posljednja šansa RIM-a za preživljavanje, no sve će ovisiti o tome hoće li se pad vrijednosti tvrtke od 75% (u samo posljednjih godinu dana) zaustaviti, no za to će RIM morati izbaciti na tržište proizvode koji će puno ozbiljnije moći konkurirati uređajima baziranim na Apple iOS-u i Androidu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->