Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.09.2011. 10:42

PlayBook 

RIM demantira smrt PlayBooka

Research In Motion (RIM), demantira tvrdnje analitičara koji tvrde da je RIM "ubio" svoj Blackberry PlayBook biznis.

RIM demantira smrt PlayBooka

John Vihn, analitičar savjetodavne tvrtke Collins Stewart, prošli je tjedan upozorio investitore da RIM odustaje od svojih PlayBook tableta. "Vjerujemo kako je RIM zaustavio produkciju PlayBooka i pokušava se maknuti sa tržišta tableta", izjavio je Vihn.
Nakon nekoliko dana zatišja, što su mnogi protumačili kao tiho priznanje da je Vihn u pravu, sada je ipak stigao demant RIM-a.
"RIM obično ne komentira glasine, no bilo kakva ideja da je produkcija BlackBerry PlayBooka zaustavljena, predstavlja čistu fikciju", izjavio je RIM u svojem službenom priopćenju medijima. "RIM ostaje visoko fokusiran na tržište tablet računala".
Od izlaska na tržište u travnju, RIM je do danas isporučio oko 750.000 PlayBook tableta, drastično manje nego recimo Apple, čija prodaja se mjeri u desetinama milijuna primjeraka. Stoga se ovu izjavu RIM-a može protumačiti samo tako da će se tvrtka još malo potruditi prije nego odustane od svojeg tableta.
Obzirom da mnogi smatraju kako su slabi prodajni rezultati PlayBooka najviše posljedica činjenice što za njega nema dovoljno kvalitetnih aplikacija, analitičari slamku spasa vide u emulatoru za Android aplikacije, što je RIM već bio najavio kao jednu od mogućnosti u razvoju Blackberry PlayBook platforme.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->