Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.09.2011. 22:06

Samsung vs. Apple 

Nastavak sapunice u Francuskoj

Južnokorejski proizvođač elektronike Samsung Electronics je u Francuskoj uložio tužbu protiv Applea zbog navodnog kršenja patenata.

Nastavak sapunice u Francuskoj

Tuže ih za kršenje tri patenta s područja mobilne telefonije, i to u pametnim mobilnim telefonima iPhone i tabličnim računalima iPad.

Kako su pojasnili u Samsungu, riječ je o kršenju tehnoloških patenata, na o dizajnu uređaja, što je slučaj u tužbi koja je Appleu uspjela u Njemačkoj.

Sud u njemačkom Düsseldorfu prošlog je mjeseca presudio da Samsung ne smije prodavati svoja tablična računala Galaxy Tab 10.1 u Njemačkoj, jer je dizajnom previše sličan Appleovom tabličnom računalu iPad. Samsung se namjerava žaliti.

Samsung je tužbu protiv Applea u Francuskoj uložio u lipnju na okružnom sudu u Parizu, a prvu presudu očekuju u prosincu. Izvor upoznat s tužbom smatra da se on odnosi na tri Samsungova patenta u vezi s tehnologijom UMTS, koja spada u treću generaciju mobilne telefonije. Apple je te patente kršio i u mobitelima iPhone 3G, iPhone 3GS i iPhone4 te u iPadima prve i druge generacije koji podržavaju mobilna mreže.

Sud u Haagu je 24. kolovoza na zahtjev Applea zabranio tri modela Samsungovih mobitela, dok je Samsung odgovorio protutužbom o kojoj će se odlučivati 26. rujna. Samsung i Apple patentni rat biju i u Australiji, SAD-u i Aziji, a počela je u travnju.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam