Nalazite se
  • Pop Tech
  • Sonyeva baterija za napajanje kućnih uređaja
Članak
Objavljeno: 06.09.2011. 13:48

Home Energy Server 

Sonyeva baterija za napajanje kućnih uređaja

Ovog tjedna Sony će na tržište izbaciti uređaj pod nazivom Home Energy Server, koji se može koristiti za napajanje kućnih uređaja pri nestanku električne struje.

Sonyeva baterija za napajanje kućnih uređaja

Home Energy Server, sadrži lithium-ionske baterije smještene u kockasto kućište visine oko 35 centimetara, na čijoj prednjoj strani se nalaze dvije utičnice za napajanje kućnih uređaja.

Punjenje baterije Home Energy Servera traje oko 6 sati, a kada je napunjen, osigurat će oko 300 Wh struje, što je dovoljno za 90 minuta napajanja LCD televizora s 40-inčnim ekranom ili punjenje pametnog telefona do 30 puta. Prema riječima Sonyja, radni vijek njegovih lithium-ionskih baterija je dulji od 10 godina, čak i u slučaju svakodnevne upotrebe.

Sony je ovaj uređaj želio predstaviti tek 2012. ili 2013. godine, no katastrofalni događaji u Japanu u ožujku ove godine, koji su izazvali velike probleme u opskrbi električnom energijom, natjerali su ga da projekt maksimalno ubrza.

 najveće probleme s opskrbom struje u Japanu imala se kućanstva 

Također je zanimljivo kako je Sony prije ovog uređaja trebao izdati rezervni izvor napajanja namijenjen poslovnim korisnicima, ali je promijenio strategiju, jer se pokazalo kako su najveće probleme s opskrbom struje u Japanu upravo imala kućanstva, koja su zbog toga trpjela najveće nedaće.

Sony navodi kako je nastojao čim više olakšati korištenje Home Energy Servera u slučaju prirodnih katastrofa, pa su upute za uporabu tiskali direktno na kućište uređaja. Uređaj je relativno lagan za prenošenje, jer njegova težina iznosi oko 12 kilograma.

Home Energy Server će se u japanskim dućanima prodavati po cijeni od 150.000 jena (10.500 kuna), a Sony još nije odlučio kada će  pokrenuti prodaju u drugim zemljama.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->