Nalazite se
  • Pop Tech
  • Časopis Vidi osvojio Ameriku
Članak
Objavljeno: 07.09.2011. 11:26

Englesko izdanje 

Časopis Vidi osvojio Ameriku

Prvi hrvatski časopis koji se otisnuo na globalno tržište odlično je prihvaćen u SAD-u te čak pet tjedana ne silazi s What's Hot liste.

Časopis Vidi osvojio Ameriku

Na Apple Store tržište, koje ima više od 200 milijuna korisnika, iz Hrvatske se prvi otisnuo informatički časopis VIDI koji u tiskanom izdanju izlazi već 17 godina.

VIDI je već priskrbio reputaciju časopisa koji izlazi u susret novim izazovima, a poznat je i po svojim godišnjim nagradama za inovativnost VIDI Awards. Zapravo, ako se od nekog očekivalo da globalno probije led na novoj elektronskoj platformi - VIDI je bio prirodni pretendent za tu priliku.

Redakcija sastavljena od hrvatskih autora za iPad platformu pripremila je izdanje na engleskom jeziku pod imenom"VIDI Magazine". Ovo izdanje prilagođeno je globalnom tržištu iprevedeno na engleski jezik te sadržajno i tehnički usavršeno i dorađeno za iPad platformu naročito popularnu u SAD-u. Upravo se zbog toga s najvećim zanimanjem i zebnjom očekivalo njegovo prihvaćanje u SAD-u.

Screen-shot-prvi-TOP-50-what's-hot-App-store-USA

Lijepo je vidjeti naš Vidi među gigantima poput Endgadgeta, Financial Timesa i Newsweeka.

Ideja je pala na plodno tlo. Vidi Magazine se rangirao na 45. mjesto od 3.350 News publikacija na američkom iTunes Storeu i time sesvrstao u TOP 50 news aplikacijau SAD-u.

To je gotovo nevjerojatan podvig pored već tamo uhodanih i jakih brendova. VIDI Magazine je preporučen je i u rubrici "New & Noteworthy" te "What's Hot" na američkom iTunes Storeu.

No, Vidi Magazine jednako dobro kotira i na drugim velikim tržištima kao što su Velika Britanija i Njemačka u kojoj je preporučen u rubrici "Neu und Beachtenswert" na njemačkom iTunes Storeu.

U aktualnost sadržaja nije bilo sumnje jer je dugogodišnje iskustvo redakcije već stečeno na domaćem tržištu. No, bio je potreban i dodatan angažman jer iPad platforma daje svoj puni sjaj tekako se obogati multimedijskim sadržajima i user friendly sučeljem koje je uz to inovativno i zanimljivo. Čitatelji na iPadu su sofisticirani kao i njihovi uređaji pa je i sadržaj prilagođen njima.

Pokazalo se da, iako je američko tržište već prepuno medija, inovativni i hrabri poduhvati još uvijek mogu uspješno pronaći svoj put do korisnika.

Komentirajući izlazak VIDI Magazinea, osnivač VIDI-a  Tomislav Kotnik izjavio je: “Napravili smo ovo ne samo kako bi bili prvi hrvatski časopis kojije otišao na svjetsko tržište nego i da damo poticaj ostalim hrvatskim izdavačima da se okrenu cijelom svijetu. Naime, naši novinari su odlični, možda i iznad svjetskog ranga. Poslovni i politički milje u kojem su stasali postavljao je pred njih i veće zahtjeve nego je to u razvijenom svijetu. Šteta bi bilo ne iskoristiti takav potencijal.“

O sadržaju časopisa za američko tržište, Tomislav Novak, glavni urednik časopisa VIDI rekao je: „Istina je da je za ovu platformu potreban nešto zahtjevniji pristup obradi sadržaja pa je potreban i veći angažman, no mislim da se redakciji isplatilo podnijeti takav napor. Sadržaj našeg časopisa obogatili smo s mnogo multimedije i dodatnih mogućnosti, a vezan je uz najnovije uređaje i najviše dosege visoke tehnologije koju našim pristupom želimo približiti široj publici.“

VIDEO

Vidi na iPadu

TV emisija E-Hrvatska također je predstavila naše iPad izdanje na engleskom jeziku.

Vezani sadržaji
Ključne riječi SAD iTunes Vidi Apple Store
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->