Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.07.2011. 07:19

Optimizam zbog boljih tromjesečnih rezultata 

IBM povećao prognoze godišnjeg rasta

Američki tehnološki velikan IBM je u drugom tromjesečju ostvario 3,66 milijardi čiste dobiti dok je u istom razdoblju lani dobit iznosila 3,39 milijardi dolara.

IBM povećao prognoze godišnjeg rasta

Dioničari se mogu nadati 10 centi većoj zaradi

Prihod je povećan za 12 posto na 26,7 milijardi dolara. Uz to, povećali su prognozu za cjelogodišnje poslovanje. Postignutim rezultatima premašili su očekivanja analitičara, pa je dionica tvrtke nakon objave poskupila za oko dva posto.

Rast su zabilježili na sva tri središnja područja poslovanja – strojna oprema, programska oprema i usluge, javljaju inozemne novinske agencije. Glavni izvršni direktor IBM Samuel Palmisano smatra da su poboljšanju rezultata ponovno doprinijeli plodovi dugoročnih strateških investicija.

IBM je tako u novo stoljeće rada (ove je godine proslavljena stogodišnjica) zakoračio s poticajnim rezultatima. Na osnovi dobrih rezultata u prva dva tromjesečja, IBM je povećao cjelogodišnju prognozu za dobit po dionici. Prema novoj prognozi iznosit će najmanje 13,25 dolara po dionici, dok je prethodna najava obećavala 13,15 dolara.

Vezani sadržaji
Ključne riječi dionice IBM dobit
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->