Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.12.2018. 11:01

Smjena na vrhu 

Microsoft i Amazon vrjedniji od Applea

Nakon Microsofta i Amazon prestiže Apple po tržišnoj vrijednosti kompanije.

Microsoft i Amazon vrjedniji od Applea

Ne tako davno pisali smo da je Apple postao prva kompanija na svijetu čija vrijednost je narasla na više od bilijun dolara.

Na žalost po ekipu iz Cupertina, novi iPhoneovi im nisu pomogli da održe ili povećaju vrijednost tvrtke, jer je Appleova dionica počela tonuti i za sada se ne vide nikakvi znakovi oporavka.

Nakon što je prije tjedan dana Microsoft izbio na prvo mjesto po vrijednosti, Apple je sada najvjerojatnije izgubio i drugo mjesto, jer ga prestiže i Amazon.

Microsoft je tako prošli petak imao tržišnu vrijednost od 804,6 milijardi dolara, a Apple je bio drugi sa 799,6 milijardi, dok je Amazon zauzimao treće mjesto sa 796,6 milijardi dolara, no analitičari kažu da će Amazon tijekom ovog tjedna izbiti na drugo mjesto, dok će se Microsoft zadržati na prvom.

Analitičari smatraju da je ovakvom padu Applea najviše doprinijela ovogodišnja generacija iPhone telefona, čija prodaja je znatno ispod očekivanja, pa je Cupertino već dvaput korigirao narudžbe od dobavljača kako bi se nosio sa smanjenom potražnjom. Drži se da je jedan od glavnih razloga slabije prodaje njihova visoka cijena.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->