Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.11.2018. 11:11

Financijski rezultati 

Apple više ne objavljuje koliko iPhoneova prodaje

Tvrtka iz Cupertina ubuduće će u kvartalnim izvještajima navoditi samo podatke o prihodima i zaradi.

Apple više ne objavljuje koliko iPhoneova prodaje

Apple je objavio financijski izvještaj za 4. kvatral fiskalne 2018. godine u kojem se pohvalio povećanjem prihoda od 20% u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Tvrtka je istovremeno izjavila kako više neće objavljivati podatke o brojkama prodanih jedinica iPhone telefona, već će javno dijeliti isključivo ono što već primjenjuje na izvještajima o prodaji Apple Watch satova, odnosno podatke o kvartalnim prihodima i zaradama bez navođenja količina prodanih uređaja. Novo pravilo će se osim na financijske izvještaje o prodaji iPhoneova, primjenjivati i na druge uređaje, uključujući iPadove, Mac računala i prijenosnike.

Obzirom da je objavio kako je prodaja novih iPhoneova u 4. kvartalu stagnirala, Apple očito ne želi prikazivati bilo kakve slabije prodajne rezultate pojedinačnih uređaja, posebice stoga što je na primjer u istom tom razdoblju ostvario najveće prihode do sada za taj kvartal.   

Ovakav način predstavljanja financijskih rezultata nije ništa novo, jer istu stvar primjenjuje i Samsung već duži niz godina.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam