Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.11.2018. 14:57

Apple 

Appleova vrijednost pala ispod bilijun dolara

Mada je povećao prihode i zaradu, Apple padom dionice izgubio na ukupnoj vrijednosti.

Appleova vrijednost pala ispod bilijun dolara

Kada je u kolovozu ove godine postalo poznato da je Apple postao prva tvrtka u svijetu čija je vrijednost premašila bilijun dolara, mnogi su se pitali koliko će mu trebati da dosegne drugi bilijun.

Nedavno objavljeni kvartalni izvještaj ukazao je na novo povećanje prihoda i zarade velike tehnološke tvrtke iz Cupertina, no to očito nije utjecalo previše na tržište dionica. Naime, nakon zatvaranja burze u prošli četvrtak, dionica Applea je pala za 7 posto, pa je po ukupnoj vrijednosti kliznuo ispod čarobne bilijunske granice.  

Razlozi za pad dionice mogli bi biti raznovrsni. Jedan dio analitičara predviđa slabiju prodaju proizvoda u mjesecima koji dolaze, a ni Appleova izjava da u financijskim kvartalnim izvještajima u budućnosti više neće prikazivati brojke o količinama prodanih modela uređaja, već samo podatke o prihodima, očito nije pomogla u održavanju vrijednosti dionice. Analitičari upozoravaju da bi ljudi ovo mogli doživjeti kao nastojanje da se maskiraju lošiji rezultati u nekim segmentima poslovanja poput prodaje najnovijih i najskupljih iPhoneova. Hoće li se i kada Apple po ukupnoj vrijednosti ponovno dići iznad bilijun dolara nije poznato, ali se ne morate plašiti da kreće prema bankrotu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam