Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.03.2021. 17:34

VIDI 300 

Hrvatski robotičari o tehnologijama koje su ih oduševile

Pogledajte što su veliki hrvatski stručnjaci na području robotike, znanosti i tehnologije obožavali kroz 27 godina povijesti časopisa Vidi.  

Hrvatski robotičari o tehnologijama koje su ih oduševile

Uspješni hrvatski poduzetnici, znanstvenici, developeri i tehnološki inovatori otkrivaju nam koji su uređaji, gadgeti, tehnologije  ili hardveri u proteklih 27 godina ostavili najveći utisak na njih. Povodom velike obljetnice 300-tog broja časopisa VIDI svojih se najomiljenijih gadete i tehnologija prisjećaju predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza, suosnivač Gideon Brothersa, osnivač i CEO Infinuma te CEO i vlasnik tvrtke Serengeti.

tomislav  car 2

Tomislav Car

Osnivač i CEO Infinuma

iPod Nano, oduševilo me koliko sam muzike mogao tada stavit na njega, i neke od dražih bendova sam tada slušao na njemu.

matija kopić 2

Matija Kopić

Suosnivač Gideon Brothersa

Definitivno me oduševio machine learning. To je gamechanger koji će odrediti 21. stoljeće. Prilike za poboljšanje kvalitete života i uvjeta rada su nebrojene: od brže i preciznije dijagnostike u medicini do optimizacije korištenja resursa – dakle smanjenja gubitaka i onečišćenja – u industriji, poljoprivredi, prometu...

machine learning
Ana Sović Kržić 2

Doc. dr. sc. Ana Sović Kržić

predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza

Tri stvari su mi pale na pamet, iPhone, Lego Mindstorms i Arduino. Pa ću napisati rečenicu vezanu uz ovo treće, da bude više uz moje područje. Arduino, jer je omogućio da svatko postane kreator i izumitelj bez dubokih znanja elektronike ili programiranja, što je u konačnici dovelo do odličnih novih uređaja i njihove primjene u svakodnevnom životu.

arduino
Goran_Kalanj (21_2)

Goran Kalanj

CEO i vlasnik tvrtke Serengeti

Život bez interneta je postao nezamisliv i vjerojatno je najvrjedniji izum u povijesti čovječanstva. U početku je povezivao svega nekoliko računala u Americi koja su razmjenjivala jednostavne poruke, do sljedeće faze u kojoj je bio centralna baza lako dostupnih informacija.

Danas internet utječe na sve segmente našeg života, od edukacije, informiranja, druženja, razmjene mišljenja do obavljanja posla i kupovine te svih drugih aktivnosti. Značajno je ubrzao i transformirao naše živote. Mnoge tvrtke su nastale, dok su druge nestale. Jednakost u svijetu i dostupnost životnim prilikama se povećala. Zato bih u moru tehnologija i uređaja izdvojio internet.

https://www.vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/Legenda-hrvatskog-interneta-o-najvaznijim-tehnologijama

https://www.vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/Gadget-koji-je-olaksao-lockdown-Mati-Rimcu

https://www.vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/Ravnatelj-Rudera-o-vodiku-kao-energentu-buducnosti

https://www.vidi.hr/Non-Tech/Hrvatska/Ericsson-CEO-o-tehnologiji-koja-ce-promijeniti-moderan-zivotVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->