Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.03.2021. 10:14

iPhone 13/14 

Sve što znamo o iPhone 13 ili iPhone 14 telefonu

Na jednom mjestu smo skupili najzanimljivije glasine i procurjele informacije Internetskih leakera i sveznalica o idućem iPhoneu.

Sve što znamo o iPhone 13 ili iPhone 14 telefonu

Apple će ove godine predstaviti iPhone 13, no ukoliko u Cupertinu prevladaju praznovjerci, novi telefon bi se vrlo lako mogao zvati iPhone 14, kako to sugeriraju neke insider informacije.

To je samo jedna od nekoliko zanimljivih glasina koje kruže internetom i polako podižu hype oko idućeg iPhonea, a mi ćemo vam otkriti i neke druge. Pa krenimo redom.

1. iPhone 13 ili 14 će imati "punch-hole" kameru kao Samsung Galaxy S21

Prema tvrdnjama nekih leakera, Apple želi prednju kameru novog iPhonea smjestiti u malu "rupicu" na vrhu zaslona, što znači da će odustati od "zuba", odnosno velikog ureza ili notcha. Ta glasina drži vodu, jer mnogi korisnici žele imati na raspolaganju čim veću iskoristivu površinu zaslona. Apple navodno za ovu godinu ne planira ništa revolucionarnije od toga, poput smještanja kamere ispod zaslona.

2. Face ID će funkcionirati na neki drugi način

Obzirom da je sustav za prepoznavanje lica Face ID bio integriran u "zub", ukoliko iPhone 13/14 stigne s "rupicom", Apple će morati pronaći neko drugo rješenje. Leakeri su se oko ovoga podijelili, pa dok jedni kažu da će Apple odustati od Face ID-a, drugi kažu da će se ekipa iz cupertina morati snaći s "punch-holeom", što znači da će "kamera u rupici" imati više funkcija od pukog snimanja selfija.

3. iPhone 13 će imati ugrađenu pohranu od 1 TB

Ova glasina također drži vodu, jer je Apple već najavljivao značajnu nadogradnju memorije za pohranu u svojim uređajima, pa bi sve ispod jednog terabajta bilo beznačajno. Leakeri kažu da će samo najjači model idućeg iPhonea imati opciju od 1 TB, odnosno model iPhone 13 Pro Max.

4. Apple planira samo 3 modela iPhonea 13

Zanimljiva "procurjela" informacija dolazi od leakera bliskog Appleovim dobavljačima, koji tvrdi da će Apple odustati od mini verzije iPhonea, što znači da će ove godine lansirati samo tri modela, iPhone 13, iPhone 13 Pro Max te najjeftiniji model koji će biti novi iPhone SE koji će se temeljiti na iPhoneu 11.

5. Apple neće izbaciti Lightning Port s iPhonea 13

Mnoge glasine govore da će Apple izdati barem jedan model novih iPhoneova bez Lightning Port "utičnice", no prema tvrdnji Apple analitičara Ming-Chi Kuoa, to se 2021. godine sigurno neće dogoditi, jer niti jedan Appleov inženjer ili dizajner nije iznio nikakvu spekulaciju da se radi na tome, a Kuo tvrdi da za neko novo rješenje nema vremena, ukoliko iPhone 13 namjeravaju izbaciti ove godine.  

6. iPhone 13/14 dolazi s novim 5G modemom

Nema uopće razloga sumnjati u informaciju da će 5G i dalje biti u fokusu Applea, odnosno da će svi modeli iduće generacije iPhonea imati mogućnost rada na najbržim mrežama. To će im navodno omogućiti Qualcommov novi Snapdragon X60 modem, prvi na svijetu izrađen u 5-nanometarskoj tehnologiji, koji će imati podršku za sve vrste 5G mreža dostupnih na svijetu. 

7. Novi iPhone će imati 120 Hz ProMotion zaslon

Glasina koja se spominjala još uoči izlaska iPhone 12 linije pa se pokazala netočnom, sada je ponovno oživjela. Prema njoj, najmanje dva modela iPhonea 13 će imati zaslon s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz, što znači da će u njih biti ugrađena Appleova LTPO tehnologija zaslona, koja se zasad može naći samo u Apple Watch satovima. Pored toga Apple će navodno upotrijebiti Y-OCTA tehnologiju zaslona koja omogućuje da se na OLED ploči oblikuju sklopovi osjetljivi na dodir bez potrebe za zasebnim slojem. To rezultira tanjim zaslonom koji je ujedno i pristupačniji, kaže glasina.

8. Stiže prvi preklopni iPhone sa savitljivim zaslonom

Prema nekim glasinama, Apple je u studenom prošle godine Foxconnu poslao na testiranje prototipe preklopnih iPhoneova sa savitljivim zaslonom, pa postoji mogućnost da ove godine izađe i jedan takav uređaj, obzirom da ekipa iz Cupertina već duže godina posjeduje patente za takve tehnologije. Konačna odluka će biti donijeta nakon testiranja i evaluacije OLED ili microLED tehnologije koja će se koristiti, kao i ležajeva koji moraju izdržati "stres-testove" od najmanje 100.000 otvaranja i zatvaranja.

Što će se od ovoga doista naći na novim Appleovim telefonima teško je reći, ali ćemo se sjetiti ovog teksta kada na tržište izađe iPhone 13, pardon iPhone 14.Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple glasine iPhone 13 iPhone 14
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->