Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.08.2018. 12:55

Kineski rekorder 

Huawei prestigao Apple i lovi Samsung

Kineska tvrtka vjeruje da će prije kraja godine postati prvi proizvođač pametnih telefona u svijetu.

Huawei prestigao Apple i lovi Samsung

Huawei je u kvartalu koji je završio u lipnju ove godine isporučio 54,2 milijuna telefona, pa njegovi uređaji sada čine 15,8 posto čitavog tržišta pametnih telefona u svijetu, odnosno nalazi se na drugom mjestu iza Samsunga koji drži 20,9 posto udjela.

Time je Huawei prestigao Apple čiji iPhoneovi čine 12,1 posto udjela, a ohrabren tim rezultatima, šef potrošačke divizije Richard Yu, izjavio je kako očekuje da će do kraja godine prestići Samsung.

Huawei želi godišnje prodavati 200 milijuna telefona, a posebno se fokusira na tržišta u Kini i Europi te nema namjeru pokretati velike i skupe marketinške kampanje kako bi osvojio i kupce u SAD-u.

Kvalitetna izrada, "premium" hardver i povoljne cijene pretvorili su Huawei u visoku klasu proizvođača, pa više nitko za njegove uređaje neće reći "jeftini Kinezi", jer je očito pogodio žicu kupaca kao što je to svojevremeno učinio Samsung.

Za očekivati je da se Samsung i Apple neće tako lako predati, pa bi već nova linija Appleovih telefona uskoro mogla malo promijeniti stvari, dok je Samsung uvijek spreman izbacivati nove i kvalitetne modele u svim klasama, pa se s trona neće maknuti bez žestoke borbe.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple Samsung Huawei telefoni pametni
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam