Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.08.2018. 11:30

Zlatna jabuka 

Apple sada vrijedi bilijun dolara

Nakon novog skoka dionice proizvođač iPhoneova postao prva javna tvrtka vrijedna bilijun dolara.

Apple sada vrijedi bilijun dolara

Kada su prije nekoliko dana objavljeni financijski rezultati Applea za tromjesečje koje je završilo s lipnjem, koji su se pokazali boljima od očekivanih, vrijednost dionice tvrtke iz Cupertina konstantno raste i dostigla je rekordnu vrijednost od 207,39 dolara.

Apple je time potukao sve svoje konkurente iz Silicijske doline poput Microsofta i Amazona te je, kao što smo očekivali, postao prva javna tvrtka koja je dosegla tržišnu vrijednost od bilijun dolara (1.000.000.000.000 $)

Rast Applea je doista nevjerojatan kada se zna da je povećao svoju vrijednost za čak 50 tisuća posto od kada je prvi puta izlistan na burzi 1980. godine.

Prošle godine Apple je ostvario prodaju u visini od 229 milijardi dolara, a čisti prihodi su mu iznosili 48,4 milijarde dolara, što ga čini najprofitabilnijom tvrtkom u SAD-u.

Apple zapravo nije prva tvrtka u svijetu koja je postigla vrijednost od jednog bilijuna dolara, jer je 2007. kineska tvrtka PetroChina dostigla vrijednost 1,1 bilijun, no gotovo sve dionice je držala kineska vlada, a Apple je prva javna tvrtka kojoj je to uspjelo. Inače, PetroChina je u međuvremenu posustala pa danas vrijedi "samo" 220 milijardi dolara.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple vrijednost bilijun dolara
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam