Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.12.2019. 15:48

VIDI e-novation Awards 2019 

COOL TECH IDEA za AIR-RMLD rješenje

Radi se o rješenju inspekcijskog nadzora plinovoda bespilotnom letjelicom.

COOL TECH IDEA za AIR-RMLD rješenje

Tehnološka medijska kuća Vidi nastavlja 20-godišnju tradiciju VIDI AWARDS-a i nakon osmogodišnje pauze na inzistiranje javnosti ponovno je pokrenut natječaj za najbolje hi-tech inovacije VIDI e-novation. Nagradu koju su u prošlosti dobivali pojedinci iz sad uspješnih tvrtki kao što su Rimac automobili, Nanobit i Bytelab ove je godine bilo iznimno teško dodijeliti. Čak 50 projekata je stiglo na natječaj i deseteročlani žiri kroz nekoliko je krugova žiriranja imao zahtjevnu zadaću odabrati najbolje.

Vidi_cool_tech_idea

Nisu se svi odlični projekti probili do glavnih nagrada, no onim perspektivnim rješenjima koji imaju šanse razviti se u odlične proizvode posebnu je nagradu COOL TECH IDEA dao časopis VIDI.

20190425_190411-1

Jedan od projekata koji obećava i koji je privukao pažnju je rješenje AIR-RMLD istoimene tvrtke. Prijavitelj Milan Domazet objasnio je kako se radi o rješenju inspekcijskog nadzora plinovoda bespilotnom letjelicom koja mjeri propuštanja. Leti se 15 metara iznad plinovoda, a na letjelici se nalazi laser za mjerenje metana koji uz konstantno mjerenje dodaje geo lokacije i spremanje u data logger.

Korisniku se isporučuje 4K video snimka kao i podaci te vizualizacija u Google Maps aplikaciji. Tvrtka je sustav razvijala tri godine, dok se detekcijom plina bave više od 20 godina te imaju 10 godina iskustva u upravljanju i izradi bespilotnih letjelica.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->