Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.02.2019. 10:09

Google 

Android Things samo za pametne zvučnike i zaslone

Google je svoju platformu za pametne uređaje odlučio u potpunosti refokusirati na samo dvije vrste proizvoda.

Android Things samo za pametne zvučnike i zaslone

Na svojem developerskom bloguGoogle je objavio kako je tijekom protekle godine blisko surađivao s partnerima na razvoju potrošačkih proizvoda koji se temelje na Android Things platformi i u sebi uključuju pametnog AI pomoćnika Google Assistanta.

Iako smo očekivali da će Android Things platforma stići u sve vrste elektroničkih i drugih uređaja koje će "opametiti", Google sada navodi da ju u potpunosti usmjerava ka OEM partnerima koji će proizvoditi pametne zaslone i pametne zvučnike, pa stoga u ovom trenutku neće pružiti podršku za SoMs (System on Modules) sustave temeljene na hardveru Qualcomma, NXP-a i MediaTeka, što je neko vrijeme bilo među opcijama dok se platforma razvijala.

Developeri će i dalje moći testirati Android Things na drugom hardveru poput Raspberry Pi-a i drugih vrsta elektroničkih uređaja, no OEM-ovi će biti ograničeni na korištenje platforme samo za navedena dva tipa uređaja. To znači da ukoliko razvijete neko pametno glačalo na Android Things platformi, nećete smjeti s njim na tržište, jer vam Google to neće dozvoliti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam