Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.06.2019. 12:41

Ren Zhengfei 

Huawei kaže da će se za 2 godine oporaviti 

Šef Huaweija predviđa da će američki ban koštati tvrtku 30 milijardi dolara godišnje.

Huawei kaže da će se za 2 godine oporaviti

CEO i osnivač tvrtke Huawei Ren Zhengfei na događanju pod nazivom "A Coffee with Ren", prvi je puta iznio konkretne prognoze o gubicima koje će tvrtka imati zbog američkog "bana". Ren kaže da će zbog toga Huawei morati smanjiti proizvodnju telefona za globalna tržišta u vrijednosti od 30 milijardi dolara godišnje, odnosno između 40 i 60 posto ukupne proizvodnje. No Huawei s druge strane očekuje da će mu godišnji prihodi tijekom 2019. i 2020. godine iznositi oko 100 milijardi dolara godišnje, te bi se tijekom tog razdoblja  tvrtka trebala u potpunosti oporaviti, kako na polju mrežnog biznisa, tako i u domeni pametnih telefona.  

Zhengfei je rekao da će kroz te dvije godine Huawei poduzeti brojne korake kako bi se prebacio na druge inačice proizvoda, no nije precizirao o čemu se točno radi.

Poznato je da Huawei želi ublažiti posljedice trgovinskog rata Kine i Amerike prelaskom na vlastiti operativni sustav i vlastiti online store kako ne bi ovisio o Googleu i Microsoftu, pa vjerujemo da bi gubici od bana mogli biti znatno manji nego što su to analitičari još nedavno predviđali. 

Čitavu video diskusiju na događanju A Coffee with Ren možete pogledati na ovoj poveznici. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->