Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.06.2019. 11:18

Promjena mišljenja 

Microsoft i Intel će i dalje podržavati Huaweijeve laptope

Microsoft je izbacio Huwaijeve laptope iz svojeg Storea, no sada ih je odlučio vratiti.

Microsoft i Intel će i dalje podržavati Huaweijeve laptope

Svima nam je poznato da je Donald Trump potpisao dekret kojim se američkim kompanijama zabranjuje suradnja s Huaweijem po pitanjima softvera i hardvera.

Obzirom da Huwaei u svojim laptopima koristi Android i Windowse 10, mnogi su postavljali pitanje hoće li i dalje dobivati nadogradnje na svojim postojećim uređajima, odnosno hoće li ih dobivati i na novim prijenosnicima.

Microsoft je povukao Huaweijeve prijenosnike iz Microsoft Storea, no prema izvorima kojima raspolaže PCWorld sada ih je odlučio vratiti i osigurati im svu potrebnu softversku podršku.

Intel je također potvrdio da će Huaweijevi uređaji i dalje dobivati sigurnosne nadogradnje i drivere kao i prije američkog bana.

Dakako, ovdje se radi o novim uređajima koji su već lansirani, dok za potpuno nove modele još uvijek nije sigurno hoće li se Microsoft i Intel usuditi pružati im podršku. Za očekivati je da će Microsoft svim silama nastojati zadržati Huawei, jer mu sigurno nije u cilju da Huawei prijeđe na vlastiti OS, obzirom da bi mu to moglo oteti milijune potencijalnih korisnika, na hoće li nekako uspjeti zaobići američki ban to još nitko ne zna. 

Kako vrijeme prolazi, sve je više očito da Trumpova odluka šteti podjednako američkim kompanijama kao i Huaweiju.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->