Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.08.2011. 09:53

Twitter 

800 milijuna dolara svježeg kapitala za Twitter

Twitter je zaključio pregovore o dokapitalizaciji. Službeno nisu naveli koliko su novca uspjeli prikupiti, a spominje se približno 800 milijuna dolara.

800 milijuna dolara svježeg kapitala za Twitter

Polovica tog novca doći će u ruke tvrtki, a druga polovica ulagačima i zaposlenicima. Twitter sad vrijedi oko osam milijardi dolara. Važna svježa sredstva donijeli su ulagači na čelu s ruskom tvrtkom Digital Sky Technologies (DST), a tvrtka će ih potrošiti na agresivno traženje inovacija, zapošljavanje kvalitetnih kadrova i ulaganje u međunarodno širenje.

DST, koji je u vlasništvu internetskog tajkuna Jurija Milnera, uložit će 400 milijuna dolara i tako dobiti 5-postotni udio u Twitteru, piše Financial Times. 400 milijuna dolara dodali su T Rowe Price Group i JPMorgan Chase.

 broj oglašivača u usporedbi s prošlom godinom povećao se za 600 posto 

DST je investirao i u Facebook, švedski Spotify, Groupon i u tvrtku Zynga, koja je stvorila popularne internetske igre Mafia Wars i FarmVille. Milner je u izjavi Twitter označio kao “jednu od rijetkih tvrtki koja je ozbiljno promijenila svijet”.

Twitter od osnivanja 2006. stalno bilježi brz rast popularnosti među korisnicima, a skriva podatke o tome koliko uspješno popularnost pretvara u dobit. Twitterov izvršni direktor Dick Costolo prošlog je mjeseca na konferenciji Fortune Brainstorm Tech u Aspenu na pitanje o profitabilnosti tvrtke nije htio odgovoriti. Otkrio je da se broj oglašivača u usporedbi s prošlom godinom povećao za 600 posto.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam