Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.11.2018. 13:56

EyeQue VisionCheck 

Optičar u vašem džepu

"Zalažemo se da na tržište donosimo pristupačne, precizne i jednostavne načine za pregled vida i zdravlje oka kako bi bilo tko i bilo gdje mogao preuzeti ulogu u oftalmološkoj njezi."

Optičar u vašem džepu

Vid bi se, sudeći po stručnjacima, trebao provjeravati na godišnjoj razini. Ne vodimo se svi tom preporukom, a najčešći razlozi su puka ravnodušnost, dodatni trošak, ali i lijenost.

Stručnjaci iz tvrtke EyeQue vođeni pojednostavljenjem cijele oftalmološke provjere zaključili su kako bi upravo pregled vida mogli približiti ljudskog svakodnevici. Svi koristimo smartphone, a on služi kao baza testiranja vida i, shodno tome, korekcije istog.

Ukratko, EyeQue VIsionCheck je svojevrsni osobni tester vida koji mjeri i prati pogreške očiju te omogućava narudžbu naočala po rezultatu. Kombiniraju se cloud tehnologija, aplikacija za pametni telefon te džepni uređaj za mjerenje vida. Taj se uređaj stavlja direktno na mobilni uređaj te koristi Bluetooth za komunikaciju.

visioncheck-product-phone-2

„Zalažemo se da na tržište donosimo pristupačne, precizne i jednostavne načine za pregled vida i zdravlje oka kako bi bilo tko i bilo gdje mogao preuzeti ulogu u oftalmološkoj njezi“, izjavio je dr. John Serri, suosnivač i COO EyeQue-a.

VisionCheck mjeri pogrešku loma kod svakog oka, a služi za ispravljanje kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma. Na pametni telefon osigurava se pomoću remena, a tri leće u unutrašnjosti uređaja automatski se rotiraju kako bi uhvatile svaki meridijan oka uz to mjereći fokus i astigmatizam. Aplikacija je besplatna, a ona omogućava i mjerenje razmaka zjenica, a taj rezultat krucijalan je pri narudžbi dioptrijskih naočala.

Nakon što korisnik završi sa serijom oftalmoloških testiranja rezultati se procesuiraju kroz EyeQue Cloud, a konačni rezultati omogućuju narudžbu naočala iz topline doma.

Posljednja anketa pokazala je kako je 90% ljudi koji su kupili naočale uz pomoć rezultata VisionCheck tehnologije kazalo kako su naočale istih svojstava (33%) ili boljih (53%) od njihovih prošlih naočala.

Zasad je VisionCheck uređaj dostupan za prednarudžbu na Kickstarteru, dok će dostupan biti od ožujka sljedeće godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi EyeQue VisionCheck oftalmologija
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->