Nalazite se
  • Zdravlje
  • Nekad najdeblja britanska tinejdžerica umire od anoreksije
Članak
Objavljeno: 05.05.2011. 14:26

Bizarno 

Nekad najdeblja britanska tinejdžerica umire od anoreksije

Dvadesetjednogodišnja britanka s 200 kilograma je spala na 50 i sada se bori za život

Nekad najdeblja britanska tinejdžerica umire od anoreksije

Malissa Jones (21) izgubila je toliko kilograma da ih sada ima samo 50, a prije samo četiri godine liječnici su je upozorili da će umrijeti ukoliko se nastavi debljati.
 Tada je imala 200 kilograma i rekli su joj kako mora izgubiti 130 kg u roku od nekoliko mjeseci, ili dovodi u pitanje svoj život. Nakon toga Malissa se odlučila na operaciju, te je postala najmlađa osoba na svijetu kojoj su ugradili želučanu premosnicu.  

imala-je-200-kilograma-sada-se-bori-za-zivot-zbog-anoreksije-400x600-406475

Malissa se danas bori za život

Nakon toga je toliko smršavila da su joj liječnici dijagnosticirali anoreksiju, te prognozirali kako bi mogla umrijeti u roku od šest mjeseci ako ne počne jesti. Ovo djeluje doista bizarno, kada se zna da je Malissa  kao tinejdžerka unosila i do 15.000 kalorija dnevno, a u zadnje vrijeme hrani gotovo nije željela ni prići.
 
 Najviše kilograma izgubila je godinu dana nakon operacije, a potom je ubrzo zatrudnjela. Bebu je morala roditi carskim rezom jer su joj otkazivala jetra, a njezin sin Harry preminuo je nekoliko sati po rođenju.

 nakon gubitka 150 kilograma dijagnosticirana joj je anoreksija 

„Hrana me čini tjelesno bolesnom. Moram se natjerati jesti. Ne izgladnjujem se namjerno kako drugi misle, ali trenutno bih radije umrla nego sebe natjerala jesti. Premršava sam, a izgled mog tijela me šokira iz dana u dan. Dok gutam sve me boli, a od svega što pojedem dođe mi zlo“, priča Malissa, koja je i sama svjesna da će umrijeti  ako ne počne jesti.
 
 Dnevno pojede tri mrkve i dvije male porcije pastrnjaka s krumpirom, što joj osigurava samo 300 kalorija, a liječnici su joj preporučili dnevni unos između 500 i 1000 kalorija.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->