Nalazite se
  • Zdravlje
  • Ne jedite za volanom, prljaviji je od WC-a
Članak
Objavljeno: 01.05.2011. 18:14

Prehrana u automobilu 

Ne jedite za volanom, prljaviji je od WC-a

Ako imate običaj jesti za volanom, znajte kako time ozbiljno ugrožavate svoje zdravlje

Ne jedite za volanom, prljaviji je od WC-a

Znanstvenici londonskog sveučilišta Queen Mary došli su do podatka od koga se doista okreće želudac. Volan prosječne čistoće na sebi ima devet puta više bakterija, točnije njih 700, za razliku od daske WC školjke, na kojoj se nalazi "samo" 80.

Studija je također pokazala kako čak 42 posto vozača i vozačica redovit jede za volanom, a da samo trećina pere unutrašnjost svojeg automobila i to jednom godišnje. Čak 10 posto vlasnika automobila kaže kako se nikada nisu potrudili obrisati površine ili usisati unutrašnjost automobila.

 bakteriološki gledano, unutrašnjost automobila je nalik kanti za smeće 

Dr. Ron Cutler

Doktor Ron Cutler izjavio je tim povodom za "Daily Mail" kak vozači, čak i ako su uredni kod kuće, automobile potpuno zanemaruju, tako da oni nakon nekog vremena, bakteriološki gledano, "nalikuju kantama za smeće".

"Automobil je savršeno uzgajalište bakterija, pogotovo ako se u njemu jede i ako se posvuda ostavljaju ostaci hrane. Kako biste izbjegli potencijalni rizik za zdravlje, bilo bi pametno redovito čistiti čitav automobil", kaže Dr Cutler.

Mada vas te bakterije neće ubiti istog trenutka, na volanima je česta Bacillus cereus, koja uzrokuje trovanje hranom, a često se nalazi u namirnicama poput riže, krumpira, graška i tjestenina.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->