Nalazite se
  • Zdravlje
  • Facebook pokreće alate za sprječavanje samoubojstva
Članak
Objavljeno: 26.02.2015. 13:11

Facebook Safety 

Facebook pokreće alate za sprječavanje samoubojstva

U suradnji s organizacijama za mentalno zdravlje, Facebook donosi nove alate kojima želi spriječiti samoubojstva.

Facebook pokreće alate za sprječavanje samoubojstva

Obzirom na više od milijardu korisnika, Facebook u današnje vrijeme igra veliku ulogu održavanju povezanosti između ljudi. Osim što korisnicima pruža mogućnost brzog dijeljenja dobrih vijesti, najveća društvena omogućuje i međusobnu podršku između digitalnih prijatelja u manje zabavnim i sretnim trenucima.

Obzirom da je postao svjestan da bi mogao pomagati i korisnicima koji traže bilo kakvu vrstu psihološke pomoći, Facebook je odlučio razviti nove alate koji pomažu u prevenciji protiv samoubojstava.

Počevši od ovog tjedna, Facebook počinje uvoditi novu opciju unutar svakog posta koja korisnicima omogućuje "flagiranje" (označavanje postova) u slučajevima kada pomisle da bi njihovi prijatelji mogli nauditi sebi. Korisnik koji se brine za svojeg prijatelja može kliknuti na malu strelicu na gornjem desnom dijelu statusa i označiti "report post". Kada se osoba idući puta logira, Facebook će joj ponuditi opcije kontaktiranja korisnika koji se brine za nju, ponuditi pomoć od drugog prijatelja, ili ih spojiti sa "suicide helpline" službom stručne pomoći. 

Za uvođenje ove značajke, Facebook se udružio s američkim organizacijama za mentalno zdravlje koje uključuju Forefront, Now Matters Now, the National Suicide Prevention Lifeline i Save.org.

Ova opcija će u početku biti ograničena na SAD, no Facebook kaže da alate planira omogućiti korisnicima širom svijeta. 

Izvor: Facebook

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->