Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.03.2012. 16:59

Ubi-Kamera 

VIDEO: Prsti umjesto ekrana kamere

Ako ste se kao djeca voljeli igrati fotografiranja, ovaj fotić bi vam se mogao dopasti.

VIDEO: Prsti umjesto ekrana kamere

Svi klinci se vole igrati fotografiranja. Vjerojatno ste i vi stvaranjem četverokuta u zraku prstima, glumili fotoaparat i igrali se snimanja fotki ili filmova.

Znanstveni tim Advanced Media Arts and Sciences instituta, proizveo je minijaturnu Ubi-Kameru, koja funkcionira upravo na način koji podsjeća na igranje fotografiranja. U rupu gurnete prst i potom s prstima obje ruke načinite znak četverokuta, koji vam potom služi umjesto ekrana, a fotke okidate jačim pritiskom palca.

Sve ovo omogućuje sustav senzora kretanja ugrađen u kameru, pa se prazni četverokut pretvara u display mjerenjem udaljenosti između kamere i lica fotografa. U trenutnoj fazi leća kamere posjeduje fiksnu fokusnu dužinu, pa se zumiranje izvoditi isključivo spajanjem kamere na računalo koje vrši taj proces.

"Kada snimate s licem bliže kameri, dobijete fotografiju šireg kuta, a ako je odmaknete dalje, dobit ćete zumirani snimak", kaže simpatični momak koji je demonstrirao rad s ovom kamerom (pogledajte video dolje).

Mladi znanstvenik je usput dodao kako će u skoroj budućnosti ovakva kamera moći raditi samostalno bez potrebe za spajanjem na PC, a umjesto infracrvenog sustava za mjerenje udaljenosti, nova tehnološka rješenja će im omogućiti puno preciznije određivanje udaljenosti između lica i okvira s prstima, pa će zumiranje biti puno jednostavnije i kvalitetnije.

Iskreno rečeno, moramo priznati da bismo se osjećali pomalo glupo kada bismo fotografirali neku press konferenciju Ubi-Kamerom, a možemo si samo misliti što bi o nama govorili kolege iz drugih redakcija. No ne može se poreći da je ideja 100% originalna.

VIDEO: Ubi-Kamera

Vezani sadržaji
Ključne riječi igranje
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->