Nalazite se
  • Pop Tech
  • Sonyev dalekozor snima HD i 3D video
Članak
Objavljeno: 20.08.2011. 02:00

Sony DEV-5 

Sonyev dalekozor snima HD i 3D video

Iz Sonya dolazi zanimljiv gadget, dalekozor s mogućnošću snimanja HD i 3D filmova, koji bi mogao biti idealan za snimanje filmova iz prirode.

Sonyev dalekozor snima HD i 3D video

U silnoj poplavi svakovrsnih gadgeta kojima nas obasipaju sa svih strana, pomalo smo svi već zaboravili na digitalne dalekozore, koji su do sada uglavnom bili napravljeni tako da je preko običnog dalekozora postavljen jeftini video uređaj s mogućnošću digitalnog zumiranja i eventualno snimanja slike u lošoj kvaliteti.

Sony je odlučio digitalni dalekozor opremiti high-end camcorderom koji je integriran u njega, čime je omogućio snimanje HD videa (720p), ali i 3D filmova, pa očekuju kako će njihov DEV-5 dalekozor biti vrlo dobro primljen među promatračima ptica i drugih životinja, kao i kod svih ljubitelja prirode.

Zanimljivo je kako DEV-5 koristi dva Sonyeva optička G-Lens sustava, kakvi se nalaze u njihovim Handycam i Cybershot kamerama, što čini snimanje 3D filmova vrlo jednostavnom zadaćom, obzirom da dvije odvojene leće omogućavaju prirodnu stereoskopiju. Osim toga, dalekozor može snimati normalni 2D video, kao i fotografije od 7 megapiksela.

 DEV-5 koristi dva Sonyeva optička G-Lens sustava, kakvi se nalaze u njihovim Handycam i Cybershot kamerama 

U 2D snimanju dalekozor može koristiti 10x optički zoom, dok u 3D koristi 2 puta po 4,5x, što uz dodatak digitalnog zooma od 20x omogućava da "skinete" vrapca s udaljenosti na kojoj djeluju taktički snajperi.

Pored svega toga DEV-5 još posjeduje i ugrađeni GPS prijemnik koji može označavati snimke takozvanim geo-tagovima, kako biste uvijek mogli znati gdje ste se točno nalazili kad ste ulovili jelena dok je ispuštao ljubavni zov.

U Sonyu navode kako će baterija omogućiti 3,5 sati 2D snimanja (za 3D još ne daju podatke), ali kažu kako će se u ponudi nalaziti i dodatna baterija koja će dalekozoru produžiti rad na 6 sati. Snimanje će se vršiti na eksterne memorijske kartice, poput SD-a ili memory sticka, a dalekozor će na sebi imati jedan HDMI izlaz kako biste ga mogli direktno spojiti na HDTV.

Cijena ovog zanimljivog gadgeta će iznositi 2.000 dolara (10.415 kn), a u prodaji će se naći u studenom ove godine.

Još bismo dodali kako bi ovaj dalekozor mogao biti uspješno korišten i u voajerske svrhe, recimo za uhođenje ljubavnih parova na Čiču i na Braču.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->