Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.05.2024. 15:50

Starliner 

VIDEO: Boeing noćas dovodi astronaute u svemir

Butch Wilmore i Suni Williams će biti prvi putnici koje će Boeingov Starliner dovesti na ISS.

VIDEO: Boeing noćas dovodi astronaute u svemir

Kako se čini, noćas u 00:30 sati započet će NASA-in Boeing Crew Flight Test koji će poslati dvoje astronauta na Međunarodnu svemirsku postaju.

Boeingova svemirska letjelica Starliner, s NASA-inim astronautima Butchom Wilmoreom, zapovjednikom, i pilotkinjom Suni Williams, na raketi United Launch Alliance Atlas V lansirat će se iz Space Launch Complexa-41 na Cape Canaveral Space Force Stationu na Floridi.

53698397224_d7c0a6efa4_o

Svemirska letjelica Starliner, nazvana Calypso, može letjeti samostalno ili se njome upravlja ručno, a očekuje se da će se sastati i spojiti sa svemirskom postajom u srijedu, 8. svibnja. Wilmore i Williams provest će oko tjedan dana u laboratoriju u orbiti prije nego što kapsula za posadu uz pomoć padobrana i zračnog jastuka ne sleti na čvrsto tlo na jugozapadu Sjedinjenih Država.

Nakon završetka leta, NASA će započeti završni proces certificiranja Starlinera i njegovih sustava za rotacijske misije s posadom do svemirske postaje kao dio programa za komercijalne posade, čime će se Boeing pridružiti SpaceX-u kao druga američka svemirska kompanija koja smije prevoziti Amerikance na ISS.

Direktan prijenos lansiranja možete pratiti ovdje.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Starliner
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->