Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.10.2019. 15:09

IRB 

Rimčevi inženjeri predstavljaju Nobel za kemiju

Ovogodišnja nagrada za kemiju pripala je Stanleyu Whittinghamu, Johnu Goodenoughu i Akiri Yoshini za razvoj litij-ionske baterije.

Rimčevi inženjeri predstavljaju Nobel za kemiju

Vjerojatno ćete se složiti s nama da bi bez tehnologije litij-ionskih baterija današnja svakodnevica bila nezamisliva. Naši pametni telefoni, prijenosna računala, električni auti i mnogi drugi gadgeti i proizvodi raznih namjena svoju mobilnost duguju toj tehnologiji bez koje bi znatno kraće radili ili vozili.

Stoga nije čudno da je ovogodišnja Nobelova nagrada za kemiju pripala Stanleyu Whittinghamu, Johnu Goodenoughu i Akiri Yoshini upravo za razvoj litij-ionske baterije. 

Jubilarni deseti ciklus popularno-znanstvenih predavanja povodom dodjele Nobelovih nagrada za prirodne znanosti na Institutu Ruđer Bošković (IRB) ove godine otvara dvojac iz tvrtke Rimac Automobili Nino Babojelić i Ena Peričić, koji će održati predavanje na temu "Razvoj litij-ionske tehnologije" povodom ovogodišnje Nobelove nagrade. Predavanje će biti otvoreno za javnost i  održat će se u srijedu 30. 10. 2019. s početkom u 15:15 sati, u dvorani 3. krila Instituta Ruđer Bošković, Bijenička 54, Zagreb.

Ena Peričić je diplomirala primijenjenu kemiju na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. U Rimac Automobilima se kao studentica zaposlila 2017. godine, gdje i danas radi kao kemijski inženjer u odjelu istraživanja i razvoja litij-ionskih baterija.

Nino Babojelić je zvanje inženjera elektrotehnike stekao na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu. U Rimac Automobilima se zapošljava prije tri godine kao razvojni inženjer, a danas je voditelj odjelatestiranja baterija i baterijskih sustava.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->