Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.10.2019. 13:01

Peter 2.0 

Ja ne umirem već se transformiram u kiborga

Dr. Scott-Morgan se ne predaje ALS bolesti već se podvrgava tretmanima koji će ga pretvoriti u kiborga.

Ja ne umirem već se transformiram u kiborga

Doktoru Peteru Scott-Morganu prije dvije godine je dijagnosticirana terminalna amiotrofična lateralna skleroza (ALS) s prognozom da neće živjeti duže od jedne do najviše dvije godine. 

Ovaj englesko-američki robotičar i znanstvenik koji je radio s vodećim ekspertima i velikim korporacijama poput Intela i DXC Technology, zadao si je zadaću da se neće predati bolesti, već se transformirati u prvog pravog kiborga uz pomoć danas dostupnih tehnologija, kao i potpuno novih koje razvija uz pomoć kolega znanstvenika koji su članovi njegove zaklade.

Scott Morgan 5

Njegova želja je postati druga unaprijeđena inačica sebe pod nazivom Peter 2.0 i već zamjenjuje tjelesne funkcije strojevima. Električna invalidska je pretvorio uz egzoskelet koji mu omogućuje da sjedi, stoji i kreće se, glasnice je uklonio i zamijenio glas računalnim, hrani se kroz cijev koja je ugrađena direktno u želudac te ima ugrađeni kateter i vrećicu za kolostomiju, što znači da se u osnovi ne hrani niti bilo što izlučuje kao obično ljudsko biće.

Scott Morgan 4

U najnovijoj fazi transformacije dr. Scott-Morganu je napravljen računalni avatar upravljan umjetnom inteligencijom koji predstavlja njegovo lice s emotivnim izrazima i glasom prije ALS bolesti, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pored toga znanstvenik je povezan s raznim strojevima kojima može upravljati pokretima očiju.   

Scott Morgan 3

Prije nego što je podvrgnut laringektomiji, operaciji potpunog uklanjanja grkljana, čime je u potpunosti izgubio svoj fizički glas, izjavio je kako to čini zbog rizika od punjenja pluća slinom, a na Twitteru je objavio post u kojem je napisao: Ovo je moj posljednji post kao Peter 1.0. Sutra ću u zamjenu za glas dobiti potencijalna desetljeća života i podvrći se posljednjoj medicinskoj proceduri za potpunu tranziciju u kiborga i to u mjesecu kojem sam prema statistikama trebao biti mrtav. Ja ne umirem. Ja se transformiram. Oh kako volim znanost".  

Scott Morgan 2

Sve vijesti o njegovoj transformaciji u kiborga možete pratiti u blogu na ovoj poveznici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->