Nalazite se
  • Sci Tech
  • Znanost
  • Collins Aerospace razvija nova odijela za svemirske šetnje
Članak
Objavljeno: 09.12.2022. 15:10

NASA 

Collins Aerospace razvija nova odijela za svemirske šetnje

NASA je tvrtki dodijelila inicijani ugovor u vrijednosti od 97,2 milijuna dolara za svemirska odijela koja će se koristiti izvan letjelica i ISS-a.

Collins Aerospace razvija nova odijela za svemirske šetnje

Nakon tvrtke Axiom, NASA je odabrala još jednu tvrtku koja će razvijati nova odijela za "svemirske šetnje", odnosno za korištenje izvan Međunarodne svemirske postaje. Ugovor u vrijednosti od 97,2 milijuna dolara dobila je tvrtka Collins Aerospace, koja će imati obavezu da dovrši kritični dizajn odijela i testira ih u simuliranom svemirskom okolišu na Zemlji do travnja 2026. godine.

Novim ugovorom za nova odijela i sustave za održavanje života u njima, NASA je napravila novi iskorak ka zamjeni postojećih odijela koja se koriste već desetljećima u misijama u rasponu od space shuttlea do ISS-a.

xeva_award_release

Prema ugovoru na neodređeno vrijeme isporuke i neodređene količine, Collins Aerospace i Axiom, koji je dobio početnu narudžbu za Artemis odijela, dali su prijedloge za ispunjavanje zahtjeva za potrebe ISS-a i misija Artemis.

Oba dobavljača nastavit će se natjecati za buduće narudžbe za potrebe zadaća koje uključuju ponavljajuće usluge za svemirske šetnje izvan ISS-a i mjesečeve šetnje nakon Artemis III misije.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->