Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.05.2016. 11:14

Hack 

VIDEO: Windows 7 na Android Wear satu

Haker pokazao da se na Android Wear pametni sat mogu instalirati Windowsi 7, ali ćete se načekati dok prorade.

VIDEO: Windows 7 na Android Wear satu

Nedavno smo imali priliku vidjeti da se legendarni Microsoftov Windows 95 OS može pokrenuti na Apple Watch pametnom satu, a haker pod nadimkom Hacking Jules koji pripada zajednici developera Android Community, uspio je na LG G Watch W100 pametni sat koji radi na Android Wear platformi instalirati najpopularniju inačicu Windowsa današnjice, Windows 7, koji se još uvijek nalazi na nekih 50 posto svih PC računala u svijetu. Valja naglasiti da je pri tome koristio Bochs emulator, te "lite" inačicu Windowsa 7.

Kao i u slučaju hakiranja Apple Watcha, usprkos zadovoljenim minimalnim hardverskim zahtjevima koje treba ispuniti (doduše računalo a ne sat) na koje instalirate Windowse 7, kada se nađu na Android Wear pametnom satu, trebat će im jako dugo dok se startaju. Vjerovali ili ne, čekat ćete puna 3 sata. Ako imate toliko strpljenja, na malom zaslonu sata doista možete koristiti popularni Microsoftov operativni sustav kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Jedan od dodatnih razloga zbog kojih nitko neće prodavati Android Wear satove s Windowsima 7, leži i u činjenici da su oni jako zločesti prema bateriji, pa ćete ih moći koristiti samo ako sat spojite na strujni adapter/punjač.

Što nam je ovime haker zapravo dokazao? Da na Android Wear satovima i narukvicama možete raditi u Windowsima? Recimo da, ali vrlo uvjetno govoreći.

Pitamo se što je sljedeće? Windowsi 10 na zaslonu glačala?

Izvor: Hacking Jules [YouTube]

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->