Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.03.2013. 12:18

Ziphius 

VIDEO: Vodeni drone pobijedio na Insert Coin natječaju

Robotizirani ploveći drone upravljan mobitelom predstavlja neku vrstu "vodenog quadcoptera".

VIDEO: Vodeni drone pobijedio na Insert Coin natječaju

Ono što je u zraku Parrotov A.R. Drone quadcopter, u vodi bi trebao ponuditi Ziphius, mali električni drone kojim se upravlja pametnim telefonom ili tabletom, te u sebi posjeduje kameru, te nudi mogućnost igranja AR igara (proširene stvarnosti).

Koliko se ova hi-tech igračka nove generacije dopala ljudima tijekom prvih službenih predstavljanja, svjedoči činjenica da je ovih dana pobijedila na Endgadgetovom natječaju Insert Coin, koji je posvećen najboljim inovatorima iz kućne radinosti, čime je svojim izumiteljima donijela nagradu u visini od 20.000 dolara, kao i promidžbu koja će im sigurno pomoći tijekom pokretanja sustava investiranja na Kickstarteru, što bi trebalo otpočeti ovih dana.

Ovaj "brodić" u sebi posjeduje Raspberry Pi računalo te podesivu video kameru s prednje strane, a njime se upravlja putem Android i iOS uređaja, usmjeravanjem električnih motara s lijevim palcem i podešavanjem kamere koja snima ispod vodene razine s desnim palcem.  

Osim za svrhu igranja i snimanja podmorja, Ziphius se može koristiti i za igranje igara proširene stvarnosti (AR), slično kao Parrotov quadcopter, a njegovi proizvođači kažu kako rade na aplikacijama koje će omogućiti droneu da se kreće automatski prema programiranim zadaćama, te će ujedno ponuditi svima besplatan SDK kako bi potakli developere da izrađuju vlastite igre i aplikacije.

Kada se konačni proizvod pojavi na tržištu, autori vjeruju da će mu baterija omogućiti 1 sat plovidbe, a kako ima "nisko težište" i sustav za korekciju plovidbe perajama, moći će se koristiti i na najjačim valovima, te će se nakon prevrtanja automatski okretati i nastaviti s vožnjom. Proizvođači vjeruju da bi se na tržištu mogao naći po cijeni od nekih 200 dolara (1.060 kn).

VIDEO: Ziphius

Izvor: EndgadgetVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->