Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Otključavanje vrata dodirom ruke
Članak
Objavljeno: 16.03.2013. 09:01

BodyCom 

VIDEO: Otključavanje vrata dodirom ruke

Sustav pretvara vaše tijelo u provodnik koji potom elektronski otključava vrata.

VIDEO: Otključavanje vrata dodirom ruke

Tvrtka Microchip Technology proizvela je sustav za otključavanje vrata pod nazivom BodyCom koji funkcionira pomoću privjeska s digitalnim potpisom koji korisnik može nositi u džepu. Kada rukom dodirnete dodirnu površinu vrata, vaše tijelo će poslužiti kao provodnik koji će provesti enkriptirane informacije iz vašeg privjeska ka bravi vrata, koja će se potom otključati.

Drugim riječima, ovaj sustav vam omogućava da otvarate vrata jednostavnim dodirom ruke, a sam privjesak s digitalnim potpisom nema nikakvo napajanje, što znači da vam za korištenje sustava ne treba baterija, jer struja dolazi iz bazne stanice, te ju do uređaja provodi vaše tijelo.

Microchip Technology planira za budućnost proizvesti sustav za koji vam neće trebati ni taj privjesak, jer će brava prepoznavati vašu jedinstvenu tjelesnu provodljivost koja se kod svake osobe razlikuje poput otiska prsta.

body com skica

MT kaže kako je jedna talijanska tvrtka već započela ugrađivati BodyCam u motociklističke kacige kako bi osigurala da motociklisti ne mogu pokrenuti motor ukoliko ne stave kacigu na glavu, a njihov sustav bi se uskoro trebao naći i kod proizvođača brava za kućna vrata.   

Do sada su u svijetu još od 1980. godine vršena mnoga istraživanja sličnih sustava za autentifikaciju, no Microchip Technology je prvi koja je na tržište donio gotovi proizvod, a Steve Drehobl, potpredsjednik tvrtke kaže kako je to tek početak korištenja nove tehnologije koja će nam omogućiti da više nikada nećemo trebati ni za što koristiti ključeve, pogotovo kada izbace na tržište novi proizvod koji će raditi isključivo temeljem prepoznavanja "otiska" tjelesne provodljivosti. 

VIDEO: BodyComVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->