Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Googleove tenisice koje govore
Članak
Objavljeno: 11.03.2013. 16:04

The Talking Shoe 

VIDEO: Googleove tenisice koje govore

Novi Googleov internetski poveziv gadget dolazi u obliku pametnih tenisica.

VIDEO: Googleove tenisice koje govore

Zaboravite Google Glass naočale. Novi Googleov gadget pod nazivom The Talking Shoe omogućit će vam orijentaciju, pratiti brzinu hodanja/trčanja, te vas čak i ukoriti u vezi vaše neaktivnosti.

Sve to bi bilo savršeno normalno da se radi o klasičnom mobilnom uređaju poput pametnog telefona ili tableta, no Googleov inženjer Aman Govil, šef "Advertising Arts" odjela, taj je gadget ugradio u par tenisica.

The Talking Shoe u sebi posjeduje malo računalo, akcelometar, žiroskop i senzor tlaka, a u tenisicama se nalazi i zvučnik preko kojeg će vam govoriti razne informacije ili jednostavno s vama čavrljati kako bi vam razbio osjećaj dosade dok recimo trčite savskim nasipom.

cipele 2

Uređaj se spaja Bluetoothom s vašim pametnim telefonom preko kojeg se povezuje na Internet, a ugrađene aplikacije prate vaše kretanje, te vam služe kao pomoć u orijentaciji pomoću Google Mapsa. Posebno zanimljiva mogućnost je automatsko povezivanje s društvenim mrežama, pa će tenisice na Facebooku ili Twitteru same postati poruke u kojime će govoriti gdje se nalazite ili koliko brzo hodate/trčite, koje će vaši prijatelji moći lajkati ili komentirati.

cipele 3

Govil kaže kako su ove cipele samo idejni projekt, jer se Google nema namjeru baciti u biznis s izradom obuće, te su napravljene za SXSW festival glazbe, filmova i interaktivnih sadržaja, koji se održava od 8. do 17. ožujka u Austinu, Teksas.

Inače, Google nije prva velika ICT tvrtka koja se bavila pametnim cipelama. Apple je demonstrirao svoje pametne cipele koje upozoravaju vlasnika da su se istrošile, pa dolazi vrijeme da ih se zamijeni novima.

VIDEO: The Talking Shoe

VIDEO: The Talking ShoeVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->