Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.12.2019. 15:07

EHA 

Europski tech entuzijasti više preferiraju AMD nego Intel

Rezultati europskog istraživanja ukazuju da će AMD odabrati čak 60 posto entuzijasta.

Europski tech entuzijasti više preferiraju AMD nego Intel

Europsko hardversko udruženje EHA provelo je istraživanje nad 10.000 tech entuzijasta koji su trebali odgovoriti čiji bi idući desktop procesor odabrali, Intelov ili AMD-ov.

Rezultati istraživanja ukazali su da 60% hardverskih entuzijasta preferira AMD-ove CPU-e, što je za 10% više u odnosu na 2018. godinu i čak 20% više u odnosu na 2017.

EHA vjeruje da je povećani interes za AMD-ovim procesorima izazvalo lansiranje AMD Ryzen serije 3000, koja je značajno podigla performanse sa svojim 12-jezgrenim Ryzen 3900X i 16-jezgrenim Ryzen 9 3950X, prvim procesorima te klase na "mainstream" platformi.

Istraživanje sadrži i podatke o preferiranim GPU-ima od strane entuzijasta. AMD je zabilježio porast s 19% na 23%, no Nvidia i dalje dominira u grafici.

Porast AMD-ove dominacije u segmentu PC entuzijasta ne znači da je takva situacija i na tržištu, no AMD bi i tu mogao postizati još bolje rezultate jer su hardverski entuzijasti obično veliki influenceri i osobe koje ćete uvijek prve pitati za savjet kada kupujete ili nadograđujete računalo.  

Izvor: European Hardware Association

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->