Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.02.2016. 13:42

Sony IMX318 

VIDEO: Sonyev novi, manji i jeftiniji senzor kamere

Sonyev novi senzor od 22,5 MP mogli biste pronaći u budućim Sonyevim i tuđim flagship telefonima.

VIDEO: Sonyev novi, manji i jeftiniji senzor kamere

Sony je predstavio novi "stacked" CMOS Exmor RS senzor slike IMX318 koji dolazi s ugrađenim hibridnim autofokusom i troosovinskom elektronskom stabilizacijom slike. 

Sve veći dio Sonyevog poslovanja čine komponente koje češće radi za tuđe uređaje nego za svoje pametne telefona, a takav je slučaj i s njegovim senzorima slike koje možete pronaći u uređajima Applea, Huaweija i drugih proizvođača.

Takva sudbina vjerojatno očekuje i novi IMX318 senzor, koji će se zasigurno uskoro naći u mnogim pametnim telefonima renomiranih proizvođača, posebice stoga što je manji i jeftiniji u odnosu na prošle generacije, dok istovremeno donosi istu razinu kvalitete, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Ukratko rečeno ovo je 1/2,6-inčni stacked CMOS koji omogućuje maksimalnu razlučivost od 22,5 megapiksela, te dolazi s hibridnim autofokusom koji će sliku fokusirati za samo 0,03 sekunde.

Mada je manji od prethodnika, senzor sada uključuje i troosovinsku elektronsku stabilizaciju slike, koju u akciji možete vidjeti u ovom videu. 

Dakako, osim u tuđim uređajima, novi senzor očekujemo i u novim Sonyevim Xperijama, pa postoji mogućnost da na MWC 2016 sajmu vidimo barem neki prototip telefona u koji će biti ugrađen, a Sony vjeruje da će ga partnerima početi isporučivati u svibnju ove godine i to po manjoj cijeni u odnosu na prošlu generaciju.

Izvor: Sony

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->