Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.02.2016. 10:21

Unity 

Valve donosi Steam VR na Unity platformu

Unity Technologies i Valve objavili suradnju na nativnoj podršci za SteamVR na Unity platformi.

Valve donosi Steam VR na Unity platformu

Kod mnogih današnjih gaming platformi dobar dio njihovog ugleda ovisi o tome imaju li podršku za Unity game engine. Na dobar glas među developerima sada će zasigurno izaći Valve, obzirom na to što je objavio da donosi SteamVR na Unity platformu, a tu vijest su objavili zajednički na Vision VR/AR Summitu koji se ovih dana održava u Hollywoodu.

Unity Technologies pojašnjava da će svi Unityevi developeri imati nativnu podršku za nadolazeću Valveovu SteamVR platformu. Osim SteamVR podrške, Valve je razvio i napredni plugin za renderiranje za Unity, pomoću kojeg će, kako kažu, "VR korisnicima stvoriti još realističnije iskustvo".

Valveov suosnivač Gabe Newell izjavio je da su već napravili veći broj demo softvera za HTC Vive VR headset korištenjem Unitya, te ga nastavljaju koristiti u razvoju VR-a u suradnji s developerima.

Valveov VR nije jedini koji omogućuje Unity podršku, jer ju već neko vrijeme ima i Google Cardboard, no oni su zapravo zadnji koji su je dobili, jer Oculus Rift ima podršku za popularni game engine već odavno.

Izvor: Unity Blog

Vezani sadržaji
Ključne riječi Valve podrška SteamVR Unity
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->