Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.02.2016. 11:06

Memorija 

GDDR5X je stigao

Micron je objavio svježe informacije o memoriji čija produkcija započinje ovog ljeta.

GDDR5X je stigao

Kristopher Kido, direktor globalnog biznisa s grafičkom memorijom tvrtke Micron, objavio je nove informacije vezane uz novu GDDR5X memoriju koja omogućuje znatno brži, odnosno dvostruko veći data rate u odnosu na postojeću GDDR5 memoriju..

Prva generacija GDDR5X memorije rađena je na 20-nanometarskoj tehnologiji i ima kapacitet od 8 GB. Ova memorijska solucija je i jeftinija od HBM-a (High Bandwith Memory), te je već u razvojnoj fazi postigla data rate od 13 GB/s, a kada se pojavi na tržištu ići će i do 14 GB/s.

Kompanija je izjavila kako će uzorke isporučivati još ovog proljeća, dok se masovna proizvodnja memorije očekuje ovog ljeta. Prvi proizvodi mogu se očekivati u drugoj polovici ove godine.

Vjerujemo da će uspješnost ove memorije, odnosno prihvaćanje od strane proizvođača grafičkih kartica najviše ovisiti o cijeni, jer HBM2 memorija nudi veću propusnost, a Nvidia i AMD su već najavili da će ju ugrađivati u svoje najjače kartice.

Stoga pretpostavljamo kako bi uz povoljnu cijenu GDDR5X memorija mogla eventualno biti prihvaćena u srednjem i nižem segmentu tržišta grafičkih kartica. 

Izvor: Vidilab

Vezani sadržaji
Ključne riječi memorija Micron grafička GDDR5X
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->