Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • VIDEO: Preklopni telefon sa savitljivim zaslonom na tržištu
Članak
Objavljeno: 04.11.2018. 10:58

Royole FlexPai 

VIDEO: Preklopni telefon sa savitljivim zaslonom na tržištu

Kineska tvrtka Royole preduhitrila Samsung s prvim pravim preklopnim smartfonom.

VIDEO: Preklopni telefon sa savitljivim zaslonom na tržištu

Poznato je da Samsung iduće godine lansira preklopni telefon sa savitljivim zaslonom, a još nekoliko velikih proizvođača poput Huaweija, LG-a i Applea rade na sličnim uređajima koji bi tehnologiju pametnih telefona trebali odvesti u novom smjeru.

flexpai 4

Dok su Samsung i društvo u posljednjih nekoliko godina podizali hype oko tih uređaja, kineska tvrtka Royole tiho se prišuljala iz prikrajka i predstavila prvi preklopni telefon sa savitljivim zaslonom pod nazivom Royole FlexPai koji se u Kini već može kupiti predbilježbom, a prvi kupci će ga u ruke dobiti već u prosincu ove godine po cijeni od 10.246 kn koliko ćete platiti model s pohranom od 128 GB, dok ćete za uređaj s 256 GB platiti oko 11.433 kn, što je manje od najjačeg modela iPhone XS Max telefona.

flrexpai

Uređaj je zapravo hibrid tableta i telefona, jer rasklopljen dolazi s AMOLED zaslonom dijagonale od 7,8 inča, ukupne rezolucije od 1920 x 1440 piksela. Kada ga preklopite dobit ćete 3 zaslona, prednji rezolucije od 1440 x 720 piksela, stražni 1440 x 720, dok ćete sa strane dobiti zaslon kojeg nazivaju "edge screen side barom" rezolucije od 1440 x 390 piksela koji će vam koristiti za notifikacije, obavijesti iz aplikacija koje odaberete poput sata i trenutne vremenske prognoze, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Telefon radi na Water OS 1.0 operativnom sustavu koji se temelji na Android Pie OS-u, a pokreće ga Snapdragon 8150 SoC uz pomoć 6 GB RAM memorije. Za snimanje fotki i videa poslužit će vam prednja i stražnja kamera (kada je preklopljen), sa senzorima od 20 i 16 MP, a energiju će mu pružati baterija od 3800 mAh sa sustavom brzog punjenja koja će se napuniti do 80% za samo pola sata punjenja.

flexpai 3

Kinezi su bacili rukavicu u facu razvikanim proizvođačima telefona, pa se masovni dolazak ove tehnologije možda ubrza, iako nismo previše sigurni u praktičnost i svrhovitost takvih uređaja, posebice stoga što umjesto staklenih zaslona koriste „plastičnjake“. Royole se kune da se zaslon FlexPaia na njihovim testovima pokazao čvršćim od onih sa staklenim i da mu preklopivost ne utiče na izdržljivost i dugotrajnost, no to se tek trebamo uvjeriti u pravim testovima.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->