Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.10.2018. 13:25

Samsung 

Senzor od 48 MP mogao bi se naći u Galaxyu S10

Samsung je predstavio dva nova senzora za pametne telefone s višestrukim setupom kamera.

Senzor od 48 MP mogao bi se naći u Galaxyu S10

Samsung ne skriva ambicije da se na tržištu senzora kamera za pametne telefone želi sve žešće nadmetati sa Sonyem koji danas dominira na tržištu.

Iz tog razloga južnokorejska tvrtka je predstavila dva zanimljiva senzora namijenjena telefonima s više kamera, Isocell Bright GM1 od 48 MP i Isocell Bright GD1 od 32 MP. Oba senzora imaju "pixel pitcheve" (udaljenost od centra LED klastera ili piksela do centra idućeg (LED klastera/piksela) od samo 0,8 mikrometara, što omogućuje inženjerima Samsunga da ugrade fantastične rezolucije u čipove koji će biti dovoljno mali za korištenje u multi-kamera telefonima bez da im se nagrđuje tanki i elegantni dizajn.

1_Samsung-ISOCELL-Bright-GM1GD1

Među zanimljivim značajkama Samsung ističe HDR u realnom vremenu na GD1 za bogatije dublje boje u uvjetima slabijeg osvjetljenja ili jakog kontrasta te elektronsku žiroskopsku stabilizaciju slike u videu.

Samsung navodi da su novi senzori krenuli u proizvodnju u 4. kvartalu ove godine, pa mnogi drže da bismo ih mogli vidjeti u Galaxy S10 telefonu za kojeg se očekuje da će biti predstavljen u veljači 2019. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->