Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.10.2018. 13:42

Više od glasine 

Cijene SSD diskova padaju za novih 50 posto

Nakon ovogodišnjeg pada cijene, iduće godine slijedi još veće pojeftinjenje SSD diskova.

Cijene SSD diskova padaju za novih 50 posto

Sudeći prema izvještaju kojeg je objavio DigiTimes citirajući neimenovane "industrijske izvore", iduće godine očekuje se nastavak pada cijena NAND flash memorije, nakon što je ove godine već pojeftinila za 50%.

U izvještaju se navodi da je nastavak pada cijena uzrokovan ponajviše povećanjem proizvodnih kapaciteta proizvođača SSD-a, kao i prihvaćanjem 96-slojne NAND tehnologije koja omogućuje "gušće" SSD-ove, pa stoga i jeftiniju pohranu.

Iz tog razloga iduće će godine doći do masovne proizvodnje 96-slojnih 3D NAND SSD-ova i znatnog povećanja konkurencije među proizvođačima, što će cijene SSD disokva sniziti za novih 50%.

Takvo pojeftinjenje se ne očekuje na DRAM tržištu, jer tamo nema prevelike konkurencije, a top tri proizvođača - Samsung, SK Hynix i Micron nemaju namjere povećavati proizvodne kapacitete, iako će se povećati potražnja za DRAM memorijom u gaming sustavima, podatkovnim centrima i automobilskoj industriji, jer im je to najbolji način za održavanjem postojećih (visokih) cijena.

Vezani sadržaji
Ključne riječi pad cijena SSD NAND flash
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->