Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.05.2017. 16:27

Essential Phone 

VIDEO: Otac Androida predstavio Essential Phone

Andy Rubin napokon je predstavio prvi telefon koji je napravio od kako je otišao iz Googlea.

VIDEO: Otac Androida predstavio Essential Phone

Od kako je prije nekoliko godina započeo podizati hype u vezi izrade hardverskih proizvoda, suosnivač tvrtke Essential Products Andy Rubin otkrivao je jako malo informacija, a još manje pokazivao konkretne materijale iz projekata pametnog telefona Essential Phone i pametnog zvučnika Essential Home koji bi trebao raditi na novom Rubinovom operativnom sustavu pod nazivom Ambient OS.

Sada je "tata Androida" napokon odlučio predstaviti (i pokazati) Essential Phone te iznijeti o njemu obilje podataka u razgovoru za Recode, koji u cijelosti možete pogledati u ovom videu. 

Rubin posebno hvali izradu telefona, pa kaže da je okvir kućišta po prvi puta u jednom telefonu izrađen od titana, dok je ono samo napravljeno od keramike, što uređaj čini vrlo otpornim i ujedno ugodnim na dodir.

Zaslon telefona je 5,71-inčni razlučivosti od 2.560 x 1.312 piksela, a pokreće ga moćni Snapdragon 835 čipset uz pomoć 4 GB RAM-a, dok za pohranu koristi 128 GB ugrađene flash memorije (UFS 2.1).

Mada su kolale neke glasine da bi Rubinov telefon trebao raditi na njegovom novom operativnom sustavu, on se ipak odlučio na posebno prilagođenu inačicu Androida, pa će se Ambient OS naći samo u kućnim IoT uređajima poput Essential Homea.

Telefon za snimanje koristi dvije stražnje kamere od 13 MP, crnobijelu i u boji koje mogu snimati 4K video, dok se s prednje kamere nalazi kamera od 8 MP.

Essential Phone i 360 kamera

Jedna od glavnih zanimljivosti ovog telefona je mogućnost priključivanja dodatnih bežičnih modula koji se na telefon jednostavno spajaju na posebne magnetske utore, a Rubin je pokazao prvi koji će se naći na tržištu, 360 kameru koja će se prodavati posebno. Cijena telefona će iznositi 699 dolara, a 360 kamera će vas koštati dodatnih 50 dolara.

Kako će prvi Rubinov pametni telefon proći na tržištu zasad je teško prognozirati, jer i on sam kaže da je Android tržište prilično zasićeno, no smatra da ovaj premium telefon ima svoje adute koji bi trebali privući brojne korisnike. U svakom slučaju ovaj telefon nam se od sada nalazi pri samom vrhu uređaja koje bismo voljeli čim prije testirati u Vidilabu, jer nas jako zanima što su to Rubin i ekipa skuhali.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->