Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.09.2018. 14:13

PlayStation Classic 

VIDEO: Novi mali PSX s velikim igrama

Koncem godine, točnije 3. prosinca Sony će lansirati PlayStation Classic konzolu s 20 legendarnih hit naslova.

VIDEO: Novi mali PSX s velikim igrama

PlayStation ili popularno PSX konzola pojavila se u prodaji sad već davne 1994. godine kao začetnik nove ere u gaming svijetu. Naslijedila ju je najprodavanija konzola u povijesti, PlayStation 2, iza koje su uslijedile još dvije inkarnacije. Doba sivonje daleko je iza nas, a nostalgija kuca na vrata nakon objave kako ćemo uoči Božića dobiti priliku igrati se na mini inačici konzole koja je učinila Sony jednim od vladara konzolaškog svijeta.

Nova i minijaturnija verzija PlayStation konzole pod nazivom PlayStation Classic vizualno je identična originalu koji se čini pravim divom u odnosu na veličinu spomenute verzije. Standardna Power tipka s lijeve strane ostati će u istoj funkciji kao i prije, dok će ona s desne strane, Open poslužiti kao svojevrsni izbornik za mijenjanje igara, odnosno virtualnih diskova. Uz konzolu stižu i dva originalna kontrolera, ali nažalost ništa od Dualshocka. Izostanak popularnih "gljivica" mogao bi predstavljati nedostatak u nekim igrama, no pravi nostalgičari trebali bi i to prožvakati, kao što upućuje ovaj video.

Što se tiče spajanja na moderne televizijske uređaje, Sony je mislio na sve i u Classic ugradio HDMI izlazni priključak te jedan USB i dva priključka za kontrolere. Uz izostanak Dualshock kontrolera, u paketu je manjka strujni adapter tipa USB A od 5V, 1A. Sreća u nesreći je što kao zamjena može poslužiti onaj iz mobilnog uređaja.

Trenutno je otkriveno pet od dvadeset naslova koji će biti dostupni na konzoli. Potrebno je naglasiti kako Classic neće imati mogućnost pokretati fizičke igre zbog nedostatka CD ROM-a.

Trenutno poznate igre

  • Final Fantasy VII
  • Jumping Flash!
  • R4 Ridge Racer Type 4
  • Tekken 3
  • Wild Arms

Specifikacije

Video output: 720p, 480p
Audio output: Linearni PCM
Ulaz/Izlaz:
HDMI izlazni priključak
USB priključak(Micro-B)
Priključak kontrolera x 2
Snaga: DC 5V, 1.0A
Vanjske dimenzije: 149 x 33 x 105 mm
Masa:konzola170 g, kontroler 140 g.
Radna temperatura: 5℃ do 35℃Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->