Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.09.2018. 12:23

Facebook 

Lažne vijesti na Facebooku u drastičnom padu

U posljednje tri godine Facebook prilično uspješno dobiva rat protiv lažnih vijesti.

Lažne vijesti na Facebooku u drastičnom padu

Sudeći prema studiji koju su proveli istraživači Sveučilišta u New Yorku i Microsoft Researcha, problem s Facebookovim lažnim vijestima u drastičnom je padu u odnosu na 2016. godinu kada je najveća društvena mreža najavila "rat" protiv izvora lažnih vijesti. Istraživači su u studiji obuhvatili bazu od 570 web stranica koje su organizacije koje provjeravaju točnost informacija proglasile izvorima lažnih vijesti.

Istraga je u obzir uzela količinu podjela na Facebooku i Twitteru, pažljivo ih uspoređujući iz mjeseca u mjesec.

Rezultati studije upućuju da su podjele lažnih vijesti na Facebooku pale za 65% u zadnje tri godine, što upućuje na to da su najveća društvena mreža na svijetu i njezini algoritmi za prepoznavanje lažnih vijesti sve uspješniji u otkrivanju lažnjaka.

Što se brojki tiče, to govori da su interakcije s lažnim vijestima s tih sajtova pale s 200 milijuna mjesečnih podjela, lajkova i komentara iz 2016. na 70 milijuna zaključno sa srpnjem 2018.  

Facebook je najavio da će od ovog mjeseca svoje sustave za provjeru točnosti informacija proširiti na video filmove i fotografije, pomoću sustava za prepoznavanje teksta (OCR-a) i algoritama strojnog učenja, kao i da će u postojeće sustave uključiti nove alate za provjeru točnosti vijesti.

Čitavu studiju možete pronaći na ovoj poveznici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->