Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.05.2013. 10:06

Zamjena 

Digg želi zamijeniti Google Reader

Do trenutka "smrti" Googleovog sustava za čitanje i upravljanje RSS kanala ostalo je jako malo vremena.

Digg želi zamijeniti Google Reader

U trenutku dok nam još uvijek nije potpuno jasno zbog čega je Google odlučio ugasiti svoj Google Reader, najpopularniji čitač RSS feedova koji omogućuje praćenje vijesti s kanala (webova) koje izaberete, više ga tvrtki želi zamijeniti u trenutku kada "umre", do čega će doći u lipnju ove godine.

Mada se na tržištu nalazi veći broj RSS čitača, Googleov Reader je bio popularan zbog toga što za njega nije trebala posebna aplikacija, već mu se moglo pristupiti s bilo kojeg računala na svijetu jer je funkcionirao kao bilo koji drugi Googleov online servis, odnosno poput obične web stranice.

Među tvrtkama koje se bore za preuzimanje "RSS posla" Googleu, nalazi se i Digg, koji je upravo najavio da će izdati RSS čitač Digg Reader koji neće biti samostojeća aplikacija, već Digg app, što znači da će se moći koristiti na webu i na mobilnim uređajima.

U njihovom čitaču korisnicima će se sortirati vijesti prema popularnosti, a ne prema redoslijedu kojom dolaze, što će biti jedna od najvažnijih njegovih značajki, no mi u tome vidimo i najveću slabost takvog pristupa, jer je Google Reader bio dobar zato jer smo mogli pratiti sve s pretplaćenih kanala, a ne da nam aplikacija izdvaja ono što bi nas po nekom njezinom ključu trebalo zanimati.

Stoga se nadamo da će ovo biti samo jedna od opcija, te da će Digg omogućiti da njegov čitač koristimo kao što smo to činili s Google Readerom. Trebali bi biti svjesni da samo tako mogu privući stare korisnike Googleovog RSS čitača.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->