Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.01.2020. 10:34

CES 2020 

VIDEO: Nevidljiva tipkovnica za mobitele

Samsungov softver koristi selfie kameru telefona i AI za prepoznavanje položaja vaših prstiju.

VIDEO: Nevidljiva tipkovnica za mobitele

Na CES 2020 sajmu nastupio je čak 9 mladih timova iz Samsungovog odjela za istraživanje i razvoj C-Lab, koji su demonstrirali raznovrsne inovacije među kojima se našla i virtualna tipkovnica za pametne telefone pod nazivom SelfieType.

Kako biste mogli koristiti ovu tipkovnicu potrebno je telefon nasloniti na neki predmet poput knjige ili torbe kako bi selfie kamera pokrivala prostor na stolu ispred vaših ruku. AI engine ugrađen u SelfieType potom prepoznaje vaše prste, analizira njihove pokrete i pretvara ih u inpute na QWERTY tipkovnici, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Za korištenje SelfieTypea nije vam potreban nikakav dodatni hardver, a softver je kompatibilan s brojnim vrstama mobilnih uređaja, uključujući pametne telefone, tablete i prijenosna računala.

Cure i dečki C-Laba iskoristili su CES sajam kako bi dobili feedback od čim većeg broja ljudi koji su isprobavali SelfieType, kako bi mogli izvesti poboljšanja u softveru i dovesti ga na tržište, pa ćemo možda uskoro svi moći koristiti njihovu "nevidljivu tipkovnicu".Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->